עבודת סמינריון בכלכלה – איך להצליח במשימה?
מהי בעצם המשמעות של כתיבת עבודה אקדמית בכלכלה? תחום הכלכלה מהווה כיום את אחד מתחומי הליבה הרלוונטיים לכל פעילות אנושית: מן ההתנהלות היומיומית של האדם היחיד, דרך התא המשפחתי ועד לעסקים מסחריים ותאגידים חובקי עולם. השאלה הכלכלית הנוגעת לניהול משאבים, חישוב של עלות מול תועלת ושאלות של השקעה או חיסכון, רלוונטית לכל ההיבטים של חיינו.
לכן, בוגר תואר בכלכלה ימצא כי בסיום לימודיו עומדות לפניו שלל אפשרויות מקצועיות ואפשרויות תעסוקה במגוון תפקידים בשוק הפרטי ובשוק העסקי. אולם, על מנת להבטיח לעצמו את הפירות הרבים שלימודי הכלכלה מביאים עימם, יידרשו הבוגרים של תואר בכלכלה להוכיח כי עמדו בחובות הלימודים בכבוד והצליחו להשיג ציונים טובים.
מדוע חשובה הצלחה בכתיבת עבודה סמינריונית בכלכלה?
מלבד הצלחה בבחינות המורכבות העומדות בפני כל סטודנט לכלכלה ודורשות ממנו למידה ממושכת ושליטה מיטבית בחומר שנלמד במהלך השיעורים, ידרשו הסטודנטים לצלוח אתגר נוסף ומרכזי ולהוכיח כי הצליחו להשיג ציון גבוה במיוחד במשימה של כתיבת עבודה אקדמית בכלכלה.
בהנחה והסטודנט נכח בהרצאות ולמד היטב למבחנים, דרכו להערכה מרשימה ומכובדת מצד המוסד הלימודי – כבר סלולה. ומה עם כתיבת עבודה סמינריונית בכלכלה? סטודנטים רבים מביעים את חששם ממנה, ואולי גם בצדק. כתיבת עבודות בתחומים הפיננסיים – כמו גם למשל עבודת סמינריון בחשבונאות או עבודות סמינריון במנהל עסקים, מהוות את אחד מתחומי הכתיבה האקדמית הקשים ביותר.
מה דורשת עבודה סמינריונית בכלכלה?
כתיבת בודה אקדמית בכלכלה מצריכות שליטה במגוון רחב של כלים אקדמיים ויכולות אורייניות: ראשית, שליטה מיטבית בספרות המקצועית ובתיאוריות של הוגים כמו אדם סמית, ג'ון מיינרד קיינס, דוד ריקארדו ועוד. ושנית, היכרות עם כלים מחקריים ומתודולוגיים שבאמצעותם מתבצעות עבודות מחקר אמפיריות בתחום הכלכלי. כלים אלו כוללים שיטות לאיסוף נתונים גולמיים, שיטות עיבוד סטטיסטיות וכן שיטות להצגת ממצאים והסקת מסקנות מחקריות.
בעבור סטודנטים המתקשים עדיין בשליטה בשלל הכלים המורכבים הנדרשים לטובת הכנת עבודה בכלכלה, פותח שירות מיוחד של קניית עבודת סמינריון. שירות זה נועד לחשוף את הסטודנט לכלים ולידע הדרושים לו לטובת הכנת העבודה האקדמית בכלכלה, וכן לספק לו מסמך איכותי שיהווה בעבורו בסיס ללמידה והיכרות מעמיקה עם החומרים האקדמיים הדרושים לכתיבת עבודה בכלכלה.
רגע לפני שאתם יוצאים לדרך, אנו שמחים להדריך אתכם בחמשת השלבים הקריטיים של תהליך כתיבת עבודות אקדמית והכנת עבודות אקדמיות בכלכלה.
1. בחירת נושא ושאלת מחקר עבור עבודות סמינריון בכלכלה
נתחיל בנתון שאמנם לא יפתיע או יחדש לכם, אך חשוב לרענן ולהזכיר אותו: תחילת כתיבת עבודות בכלכלה, מותנית באישור מפורש של המרצה לגבי נושא המחקר. בחירתו של נושא מחקרי רלוונטי ובעל השלכות הן לעולם התיאורטי והן לפרקטיקה היומיומית של עבודת הכלכלן, הוא צעד ראשון חשוב בדרך לכתיבת עבודה בכלכלה שתזכה לשבחים.
2. איתור מקורות אקדמיים
לאחר עיצובו של מתווה עבודה בכלכלה בשלב של בחירת הנושא וניסוח שאלת המחקר האקדמית, יחל שלב איתור המקורות האקדמיים שלאורם תכתב סקירת הספרות של עבודות בכלכלה. שלב זה הינו קריטי במיוחד מאחר והוא למעשה מהווה את אבני הבניין שמהם תבנה העבודה הסמינריונית שחכם בכלכלה: המקורות הביבליוגרפיים יהוו לא רק את השלד של סקירת הספרות התיאורטית של העבודה, אלא יעצבו גם את הבסיס של המתווה המחקרי אשר הסטודנט יידרש ליישם בשטח ולנתח באמצעותו נתונים גולמיים שיאסוף.
לכן, אל תתעצלו – אשרו את המקורות האקדמיים שלכם מראש!
3. איסוף הנתונים הגולמיים
שלב איסוף הנתונים הגולמיים מהווה שלב סיזיפי ומתיש ולעיתים אף את אחד השלבים המורכבים ביותר במסגרת כתיבת עבודה בכלכלה. במסגרת שלב זה יצטרך הסטודנט לנבור במאגרי נתונים עצומים ולדלות מתוכם את המספרים והפרטים הרלוונטיים ביותר בעבור עבודת המחקר שיבצע במסגרת עבודה אקדמית בכלכלה.
4. פרק הממצאים של עבודה סמינריונית בכלכלה
לאחר שלב איסוף הנתונים, יחל הסטודנט בעיבוד שלהם באמצעות רגרסיות סטטיסטיות מתאימות שגם אותן רצוי להגדיר מראש לפני תחילת הליך כתיבת עבודה הסמינריונית בכלכלה ולאור שאלת המחקר והמתווה המחקרי שאושר לסטודנט לבצע. תוצאות המחקר יוצגו במסגרת פרק הממצאים של עבודה בכלכלה ויכללו עזרים גרפיים כגון עמודות, עוגות וטבלאות שינהירו לקורא העבודה את משמעות התוצאות המחקריות.
5. פרק הדיון של עבודה בכלכלה
השלב הסופי בעבודה סמינריונית בכלכלה הינו שלב הדיון. בשלב זה יידרש הסטודנט לבצע אינטגרציה עצמאית ומקורית בין החלק התיאורטי של העבודה הסמינריונית, אשר הוצג בסקירת הספרות, לבין החלק המחקרי של עבודה אקדמית בכלכלה. הדיון אמור להאיר באופן אינטגרטיבי והדדי את הספות המקצועית ואת המחקר העצמאי שערך הסטודנט, ולחלץ מתוך היחס ביניהם טענה אישית ורצוי מקורית, אודות הסוגיה הכלכלית שעמד למבחן במסגרתן של עבודות סמינריון בתחום הכלכלה..
כתיבת עבודה סמינריונית בכלכלה – שאלות ותשובות
עבודה בכלכלה - כיצד לבחור שאלת מחקר?
כתיבתה של עבודה בכלכלה דורשת מן הסטודנט להתעמת עם שתי חזיתות מורכבות במקביל: הראשונה היא החלק התיאורטי. בחלק זה, נדרשת הפגנה של היכרות מעמיקה עם התיאוריות הכלכליות השונות וההוגים העומדים מאחורי רעיונות מרכזיים בתחום הכלכלה. הנדבך השני הינו החלק המחקרי, הדורש מכותב העבודה להפגין שימוש במתודות מחקריות, ביצוע רגרסיות מורכבות ועוד.
כיצד מתנהל תהליך של כתיבת סמינריון בכלכלה?
תהליך הכנתו של סמינריון בכלכלה מתחיל בבחירתו של נושא מחקרי וניסוחה של שאלת מחקר כלכלית אשר תעמוד במרכז עבודת הסמינריון. לאחר שלב זה, מתחיל שלב איסוף החומרים האקדמיים הכוללים מאמרים, ספרים אקדמיים מובילים וכן דו"חות נתונים כגון דו"חות בנק ישראל. לאחר איסוף החומרים, יחל הליך כתיבתה של סקירת הספרות של העבודה הסמינריונית.
באילו תחומים נכתב סמינריון בכלכלה?
עבודה סמינריונית בכלכלה עשויה להיכתב במגוון רחב של נושאים וסוגיות כלכליות. בין הנושאים המרכזיים שבהם נכתבת עבודת בכלכלה הינם: כלכלה פוליטית, כלכלה ציבורית, כלכלת ישראל, כלכלת עבודה, תורת המימון ועוד.
אם תרצו להתייעץ עם המומחים שלנו – צרו קשר ונשמח לעזור. כמו כן, תוכלו ללמוד עוד המון על תהליך של כתיבת עבודה סמינריונית בכלכלה ובתחומים רבים נוספים, למשל: עבודת סמינריון במשפטים. קראו את המאמרים המקצועיים שלנו ואת המדריך אודות כתיבת עבודת סמינריון לדוגמא – משלב התכנון ועד הביצוע המדויק.